Taivaanraapijat -musikaali

Uusi suomalainen ison näyttämön musikaali Taivaanraapijat, ensi-ilta pe 17.8. 2018 Hamina Bastionissa.

Muut esitykset: su 19.8.2018, ke 22.8.2018, pe 24.8.2018, la 25.8.2018, ke 29.8.2018, pe 31.8.2018, la 1.9.2018, ke 5.9.2018 ja pe 7.9.2018

Info

Pientä infoa musikaaliin liittyen:
-Paikkanumeroidusta katsomosta nopeimmat pääsevät valikoimaan parhaat istumapaikat. Liput kannattaakin hankkia ennakkoon -> www.lippu.fi/taivaanraapijat (Haminassa Lippupisteen toimipiste löytyy K-Supermarket Kanuuna / kahvio.) Lippupisteiden ennakkolipunmyynti päättyy aina ennen näytöksiä klo 17.00. Liput ennakkoon: 37,50€ /kpl (+toimitusmaksu alk.1,00€.)
HUOM! Taivaanraapijat-musikaalin lippuja voi ostaa Lippu.fin virallisista kanavista lippu.fi-verkkokaupasta, myyntipisteistä (www.lippu.fi/myyntipisteet), R-kioskeista ja puhelinpalvelusta (0600 900 900). Muista kanavista emme suosittele lippujen ostamista. Näin vältyt mahdollisilta huijausyrityksiltä ja lippujen ylihinnoittelulta. Lippu.fi ei koskaan jälleenmyy lippuja muissa kuin omissa, virallisissa kanavissa.
-Musikaalin kesto on noin 2h40min (sis.väliaika)
-Näytöspäivinä Hamina Bastionissa porttilipunmyynti / portit avautuvat klo 18.00. Liput portilta 39€ /kpl.
-Musikaalin käsiohjelmaa myynnissä porttilipunmyynnin yhteydessä 2€ /kpl.
-Väliaikakahvit alueella hoitaa Bastionin Linnoitusravintola Kamu! ja makkarat paistaa Takaladon Mika.
Väliajalle voi kahvilippuja ostaa ennakkoon Bastionin sisäänkäynnillä (alhaalla) kahvilatoimintojen lähellä olevasta myyntipisteestä.
-Kuumien kesäpäivien jälkeen voi illat tuntua jo viileiltä. Sopivan lämmintä siis päälle, tai ota mukaan matkaan vaikka varalle shaali.
-Bastionin Rauhankadun P-alue on tapahtumavieraiden käytössä. NAUTITAAN yhdessä musikaalimatkasta! Tervetuloa! Pidämme yleisölle avoimen tilaisuuden Haminan kirjaston Kasper-salissa aiheesta "Taivaanraapijat romaani ja musikaali". Paneelissa mukana Antti Tuuri, Esa Kaartamo,
Kari Pyrhönen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Jalle Niemelä. Moderaattorina toimii Jari Nenonen. Taivaanraapijat -musikaalin musiikkia yleisölle esittelee musikaalin ensemble. Sydämellisesti tervetuloa!
Vapaa pääsy!

Antti Tuurin TAIVAANRAAPIJAT romaaniin pohjautuva uusi suomalainen musikaali kantaesityksenä Hamina Bastioniin!


Haminassa Bastionin upealla linnoitusnäyttämöllä nähdään ensi kesänä 17.8. alkaen uusi suomalainen musikaali Taivaanraapijat. Musikaali pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, joka kertoo amerikansuomalaisista pilvenpiirtäjien rakentajista New Yorkissa 1900-luvun alussa.

Musikaalin on käsikirjoittanut Tuurin romaanin pohjalta Jalle Niemelä, joka myös ohjaa teoksen. Lauluja on parikymmentä, säveltäjinä ja sanoittajina Esa Kaartamo ja Kari Pyrhönen. Luvassa on folk-perinteestä kumpuavaa musiikkia tuon ajan hengessä - railakkaita ralleja ja herkkiä balladeja.

Taivaanraapijat on kiehtova kertomus amerikansuomalaisista unelmien kaupungissa, jota rakennettiin kiihkeästi viime vuosisadan alussa – ja varsinkin ylöspäin. Intiaanien ohella ”finskit” niittivät mainetta rakennusmiehinä, joita ei huimannut, vaikka pää hipoi pilviä. Ja työ oli todella juuri sitä, josta kertovat legendaariset valokuvat parin sadan metrin korkeudessa palkilla istuvista rakentajista. Työturvallisuudeksi riitti tarkka askel.

Musikaalin päähenkilö on Kauhavalta New Yorkiin muuttanut parikymppinen Jussi Ketola (Olle Tepponen). Tämän nuorukaisen kasvutarinaan mahtuu draamaa rakkaudesta kipeisiin vastoinkäymisiin ja ihmisen elämän tarkoituksen ihmettelemiseen.

Tuuri jatkoi Jussi Ketolan tarinaa romaaneissaan trilogian verran. Taivaanraapijat-musikaalin sankari on pääosassa myös romaanissa Ikitie, josta valmistui äskettäin samanniminen elokuva.

Idea tähän musikaaliin lähti soimaan päässäni, kun kuuntelin Kari Pyrhösen hienoa biisiä Taivaanraapija, jonka Kari kirjoitti vuonna 2009 samannimiselle albumilleen pohjautuen juuri tähän Antti Tuurin romaaniin. Ja olen nyt todella ylpeä siitä, että olemme kirjailija Tuurin suojeluksessa kirjoittaneet uuden kotimaisen musikaalin .

Ohjaaja Jalle Niemelä

Tuotanto: Jungle Drum Productions (Kaasilansalmi Oy) ja Hamina Bastioni
Liput tulevat myyntiin helmikuussa 2018

Lisätiedot:

Jalle Niemelä 040 503 4944
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hanne Vainikka 0400 587 715
tapahtumakoordinaattori, Hamina Bastioni
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lisätietoja

Jalle Niemelä
puh.040 503 4944
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hamina Bastioni
puh.0400 587 715
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muualla verkossa

Facebook
Instagram
Youtube

@taivaanraapijat
#taivaanraapijat #taivaanraapijatmusikaali 
#haminabastioni

Antti Tuuri

Taivaanraapijat-romaanini kertoo näistä viime vuosisadan alun New Yorkia rakentamassa olleista suomalaisista. He ovat kaikki laulun arvoisia, ja yhdessä ainakin yhden musikaalin arvoisia