• Nosto

Taivaanraapijat

Antti Tuurin TAIVAANRAAPIJAT romaaniin pohjautuva uusi suomalainen musikaali kantaesityksenä Hamina Bastioniin 

Haminassa Bastionin upealla linnoitusnäyttämöllä nähdään ensi kesänä 17.8. alkaen uusi suomalainen musikaali Taivaanraapijat. Musikaali pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, joka kertoo amerikansuomalaisista pilvenpiirtäjien rakentajista New Yorkissa 1900-luvun alussa.

Musikaalin on käsikirjoittanut Tuurin romaanin pohjalta Jalle Niemelä, joka myös ohjaa teoksen. Lauluja on parikymmentä, säveltäjinä ja sanoittajina Esa Kaartamo ja Kari Pyrhönen. Luvassa on folk-perinteestä kumpuavaa musiikkia tuon ajan hengessä - railakkaita ralleja ja herkkiä balladeja.

Taivaanraapijat on kiehtova kertomus amerikansuomalaisista unelmien kaupungissa, jota rakennettiin kiihkeästi viime vuosisadan alussa – ja varsinkin ylöspäin. Intiaanien ohella ”finskit” niittivät mainetta rakennusmiehinä, joita ei huimannut, vaikka pää hipoi pilviä. Ja työ oli todella juuri sitä, josta kertovat legendaariset valokuvat parin sadan metrin korkeudessa palkilla istuvista rakentajista. Työturvallisuudeksi riitti tarkka askel.

Musikaalin päähenkilö on Kauhavalta New Yorkiin muuttanut parikymppinen Jussi Ketola (Olle Tepponen).
Tämän nuorukaisen kasvutarinaan mahtuu draamaa rakkaudesta kipeisiin vastoinkäymisiin ja ihmisen elämän tarkoituksen ihmettelemiseen.

Tuuri jatkoi Jussi Ketolan tarinaa romaaneissaan trilogian verran. Taivaanraapijat-musikaalin sankari on pääosassa myös romaanissa Ikitie, josta valmistui äskettäin samanniminen elokuva.

Idea tähän musikaaliin lähti soimaan päässäni, kun kuuntelin Kari Pyrhösen hienoa biisiä Taivaanraapija, jonka Kari kirjoitti vuonna 2009 samannimiselle albumilleen pohjautuen juuri tähän Antti Tuurin romaaniin. Ja olen nyt todella ylpeä siitä, että olemme kirjailija Tuurin suojeluksessa kirjoittaneet uuden kotimaisen musikaalin.

Ohjaaja Jalle Niemelä

Tuotanto: Jungle Drum Productions (Kaasilansalmi Oy) ja Hamina Bastioni

Tutustu Taivaanraapijat -musikaalin työryhmään!
Lisätietoja

Jalle Niemelä
puh.040 503 4944
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hamina Bastioni
puh.0400 587 715
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muualla verkossa

Facebook
Instagram
Youtube

@taivaanraapijat
#taivaanraapijat #taivaanraapijatmusikaali 
#haminabastioni

Antti Tuuri

Taivaanraapijat-romaanini kertoo näistä viime vuosisadan alun New Yorkia rakentamassa olleista suomalaisista. He ovat kaikki laulun arvoisia, ja yhdessä ainakin yhden musikaalin arvoisia